Kuriozitete

Jeff Bezos financon për ilaçin që do të ndihmojë njerëzit të jetojnë më gjatë

Miliarderët Jeff Bezos dhe Yuri Milner po financojnë një kompani bioteknologjike me qëllim të zbulimit të një mënyrë për të ndryshuar plakjen te njerëzit. Altos Labs që prej fillimit të këtij ka mbledhur të paktën 270 milionë dollarë për të parë potencialin e teknologjisë së riprogramimit të qelizave për të kthyer orën mbrapsht te kafshët dhe te njerëzit.

Sipas mediave të huaja bëhet me dije se deri tani janë grumbulluar disa teknika kundër plakjes të cilat deri më herët nuk kanë arritur të zbulohen.

Dr. Shinya Yamanaka, zbuloi se duke shtuar vetëm katër proteina specifike në qeliza, ato mund të udhëzohen të kthehen në një gjendje të mëparshme me vetitë e qelizave burimore embrionale që përbëjnë blloqet ndërtuese të jetës së re të kafshëve. Gjithashtu, këtij studimi do i bashkohet edhe Dr. Steve Horvath, i cili krijoi shënues, të cilët mund të masin me saktësi plakjen te njerëzit dhe kafshët.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: