Kuriozitete

Momenti mahnitës i një balene shumë të rrallë

Balena u zbulua së bashku me dy të tjerë në 7 gusht. Treshja u pa duke notuar pranë Ishujve Kuiu dhe Kupreanof, i cili është në perëndim të Petersburgut, Alaska.

Ngjyra e zbehtë e Tl’uk e bëri atë të lehtë për tu vërejtur, tha pronari i aventurave të detit të Alaskës, Dennis Rogers.

Stephanie Hayes, një studente e diplomuar në biologji detare në Universitetin e Alaska Fairbanks, kapi fotografi të balenës. Ajo vuri re përsëri Tl’uk vetëm disa ditë më vonë dhe ishte në gjendje të bënte video të balenës. Ndërsa emri i tij zyrtar është T46-B1B, studiuesit e kanë mbiquajtur balenë Tl’uk, fjala Coast Salish për ‘hënë’, për shkak të ngjyrës së tij gri në formë hëne.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close