Kuriozitete

“Peshku”, pushton bregun e Kalifornisë (Foto)

Mijëra krijesa që ngjajnë me formën e organit mashkullor janë shfaqur në plazhin e Kalifornisë. Krijesat pulsuese janë krimba në formë dhjami, ose “Urechis caupo”. Edhe pse ato janë një lloj krimbi, ato janë quajtur gjerësisht si “peshku penis”. Krimbat futen thellë nën rërë, por stuhitë e fundit i kanë shkatërruar ata në zonën e “Beach Drakes”, rreth 50 milje në veri të San Francisko. Këto krijesa kanë mbuluar bregun e plazhit për disa ditë. “Po, dizajni fizik i krimbit të shëndoshë ka disa shpjegime. Por krimbi është formuar në mënyrë të përsosur në mënyrë që të përshtatet për të jetuar nën tokë”, shkroi biologu Ivan Parr.

Ka prova fosile të krijesave që datojnë 300 milion vjet dhe disa jetojnë deri në 25 vjet, shtoi ai. “Urechis unicinctus”, specia e gjetur në Azinë Lindore, është një delikatesë e rrallë në këto vende përfshirë edhe Korenë e Jugut. (BBC)

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close