Kuriozitete

Zgjidhni një imazh, për të zbuluar se çfarë plage emocionale mbani brenda vetes

Me testin tonë emocional ne duam t’ju ofrojmë të reflektoni mbi ato plagë emocionale që secili prej nesh mbart brenda vetes. Reflektoni mbi nevojën për t’i shëruar ata në mënyrë që të përballeni me të ardhmen në një mënyrë më të qetë.

Plagët emocionale nuk janë vetëm ato që rezultojnë nga ngjarje veçanërisht dramatike ose traumatike që prekin sferën e emocioneve. Jo. Ato janë gjithashtu ato blloqe, ato boshllëqe që ne mund të ndiejmë dhe që parandalojnë, nëse nuk shërohen, për të jetuar plotësisht jetën tonë. Shërimi i plagëve emocionale është, pra, në rastin e parë, një akt njohjeje i tyre. Një pranim se ne kemi nevojë për reflektim dhe një rifillim.

Testi ynë emocional bëhet një ndihmë e vogël në këtë kuptim. Hapi i parë për të shëruar një plagë emocionale është të pranosh që jo gjithçka ka shkuar, apo po shkon, sipas dëshirave të dikujt. Ne gjithashtu kemi nevojë për një kapacitet për përpunim dhe pajtim me veten, dhe për të pasur sukses në këtë nuk duhet të nxitohemi, as të nxitohemi. Zgjidhni një nga 3 imazhet e propozuara, atë që tërheq më shumë vëmendjen tuaj. Pastaj lexoni profilin që korrespondon me zgjedhjen tuaj:

Imazhi nr.1

Ajo që tregon ky imazh, plaga që duhet shëruar është ajo e braktisjes. Shkaku mund të vijë nga larg, shumë shpesh nga fëmijëria, por mund të jetë edhe rezultat i qëndrimeve personale në moshë madhore. Këshilla që testi ynë emocional dëshiron t’ju ​​japë është kjo: për të shëruar plagën tuaj duhet të keni më shumë besim në veten tuaj, të mos ndiheni si një dhi kurban ose një person i vetëm.

Imazhi nr.2

Plaga emocionale që duhet të shërohet flet për padrejtësitë. Me siguri ne jetojmë në një botë të çuditshme, një vend ku drejtësia shpesh harrohet. Reagimi ndaj kësaj gjendjeje duke e mbyllur, ose duke ushqyer pakënaqësinë dhe hakmarrjen, nuk është mënyra më e mirë për të jetuar drejtësinë. Fleksibiliteti më i madh, i cili nuk do të thotë pajtueshmëri, mund të ndihmojë në kapërcimin e kësaj plage emocionale.

Imazhi nr.3

Është zgjedhja që përballet me një nga plagët më të vështira për t’u kapërcyer: atë të tradhtisë. I menduar jo vetëm në nivelin e një çifti, por si një humbje e pikave të referencës, privimi i diçkaje që konsiderohej e pathyeshme.

Vetëdija se ekziston tradhtia duhet të sugjerojë një formë maturie, ekuilibër më të madh. Por pa e humbur kurrë entuziazmin dhe dëshirën për të bërë. Pranimi se ka njerëz në gjendje të tradhtojnë është hapi i parë drejt kapërcimit të kësaj plage emocionale. Gjithashtu konfirmon ndryshimin e madh mes jush dhe vizionit të tyre të jetës.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: