Lajme

Bu.rgu kthehet në galeri arti

Sapo hapet porta kryesore, shfaqet një park i gjelbëruar me piktura murale në çdo fasadë të ndërtesës. Duket si një eķspozitë arti, por në fakt është burgu i Fierit. Fragmente Shqipërie, pas të cilave është historia njerëzore e një të dënuari në mungesë të lirisë dhe të familjes.

Aty gjen pamje qytetesh si Fieri, Vlora, Tepelena, por edhe heronjtë kombëtarë; nga Skënderbeu, Nënë Tereza, Ismail Qemali e të tjerë.Të dënuarve mund t’u mungojë liria jashtë hekurave, por jo mundësia për të shfaqur aftësitë dhe talentin.Detajet i jep drejtori Arjan Hasani, që thotë se tek disa nga të dënuarit nuk mungon e bukura. Për të dënuarit duket si një qytezë e vogël. Park për fëmijët dhe familjarët e të dënuarve, bibliotekë, dhe vende kulti.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close