fbpx
Lajme

Dibër, 17 mësues dhe 7 nxënës të prekur me virus

17 mësues dhe 7 nxënës rezulton se janë infektuar nga koronavirusi në shkollat e qarkut të Lezhës që nga fillimi i procesit mësimor. Sipas burimeve 37 mësues dhe 14 nxënës janë të karantinuar në shtëpi me dyshimin se po ashtu janë të prekur nga covid 19.

Edhe pse numri it ë infektuarve vijon të ketë rritje progresive, deri tani asnje klase nuk eshte mbyllur per shkak te infektimit te stafit apo nxenesve. Procesi mesimor vijon te zhvillohet duke neglizhuar ne disa raste udhezimet e ministrise se shendetsise. Të paktën 10 mësues dhe 11 nxënës në 5 institucione arsimore në qarkun Dibër janë të infektuar me Covid-19.

Edhe atje mësuesit e prekur nga koronavirusi janë zëvndësuar dhe është lejuar vijimi i procesit mësimor. Raste të mësuesve dhe nxënësve të prekur me koronavirus janë raportuar thuajse në të gjitha bashkitë e vendit. Por rastet kur mësimi në klasa është pezulluar për të vijuar online kanë qenë të pakta.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button