Covid-19Lajme

EMA flet për vaksinat Pfizet dhe Moderna: Shkaktojnë inflamacion në zemër

Inflamacioni në zemër është efekt anësor “shumë i rrallë” i vaksinave kundër koronavirusit të kompanive Pfizer/BioNTech dhe Moderna, sipas rregullatorëve në Evropë.

Agjencia Evropiane e Barnave tha se efektet anësore janë vërejtur më shumë tek meshkuj te rinj. Agjencia thekson se përfitimet e vaksinave kundër koronavirusit i tejkalojnë rreziqet.

Inflamacioni në zemër është efekt anësor “shumë i rrallë” i vaksinave kundër koronavirusit të kompanive Pfizer/BioNTech dhe Moderna, sipas rregullatorëve në Evropë.

Agjencia Evropiane e Barnave tha se efektet anësore janë vërejtur më shumë tek meshkuj te rinj. Agjencia thekson se përfitimet e vaksinave kundër koronavirusit i tejkalojnë rreziqet.

Megjithatë, mjekët dhe pacientët këshillohen të jenë të vetëdijshëm për simptomat e inflamacionit ndër të cilat, dhimbje në gjoks dhe vështirësi në frymëmarrje.

EMA zbuloi 283 raste të inflamacionit; miokardi dhe perikardi, në 177 milionë doza të injektuara të vaksinës së Pfizer. 38 raste janë evidentuar nga 20 milionë doza të Modernës. 5 persona kanë humbur jetën, por sipas Agjencisë Europiane të Barnave, ata ishin ose të moshuar ose me probleme të tjera shëndetësore./TCH

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close