Lajme

Flet vëllai i shqiptarit, detaje

Shkëlqim Rusi, vëllai i të b urgosurit shqiptar që u v ar me lidhësen e këpucëve në furgonin e policisë greke ka reaguar në lidhje me ngjarjen e rëndë, ndërsa ka hedhur akuza në drejtim të autoriteteve të burgut. Rusi në një prononcim për mediat shqiptare tha se kishte vetëm 3 orë që kishte folur me vëllain e tij para se të ndodhte ngjarja.

Sipas vëllait të v iktimës, në lidhje me ngjarjen në fjalë i ishin dhënë disa versione, të cilat ai nuk i beson, ndërsa ka hedhur akuza në drejtim të gardianëve të b urgut. Ai tha se kanë qenë pikëriasht ata që e kanë v rarë, ndërsa kërkoi që trupit të pajetë të të vëllait t’i bëhet autopsia.

“Unë kisha folur 3 orë para ngjarjes me vëllanë në mënyrë private, më pas më mori në telefon drejtori i b urgut dhe më tha se ‘e kemi dërguar në spital për vizitë mjekësore rutinë’. Pastaj më thanë që kishte pirë k lorinë dhe pas kthimit nga spitali ‘v ari veten me lidhësen e këpucëve’. Kjo për mua është e pa pranueshme është v rasje.

Vëllai kishte edhe 2-3 muaj b urg që të mbaronte d ënimin. Ai ka folur me të gjithë njerëzit dhe askush nuk e beson që është v etëv rasje. Atë e kanë v rarë gardianët ata që e kanë shoqëruar. Ngjarja ka ndodhur në makinën e policisë, sepse ata thanë që ishte vetëvarur në kangjelen e furgonit, kjo është e papranueshme, nuk lejohet shoqërimi i të b urgosurit me rrip apo lidhëse për më tepër je me p ranga dhe i shoqëruar.

Kjo është një përrallë, që thonë autoritetet greke. Ne kërkojmë që të bëhet autopsia këtu në Shqipëri, pasi presim të vijë këto ditë. Të bëhet autopsia pasi shteti jonë vetëm fle gjumë, janë v rarë shumë shqiptarë atje, pas vëllait tim mund ta ketë radhën dikush tjetër dhe nuk është zbardhur asgjë.

Kemi shkuar në prokurorinë tonë dhe më kabëll thënë që nuk kemi akses për hetime. Askush se merr përsipër, nuk duan belara, nuk di ç’të them. Ne duam të bëhet autopsia dhe të dalë e vërteta. Vëllai nuk ka pasur asnjë problem me shëndetin mendor. Të v aresh në furgon të policisë i shoqëruar nga gardianët nuk e beson asnjë fëmijë. Kërkojmë të zbardhet e vërteta.”, tha vëllai.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: