fbpx
Lajme

KLGJ i hoqi statusin e magjistrates, ish-anëtarja e Gjykatës së Lartë i kallëzon në Administrative

Evelina Qirjako ish-Antare e Gjykatës së Lartë ka kallëzuar në Gjykatën Administrative të Apelit, Këshillin e Lartë Gjyqësor. Qirjako i ka paditur për shkak të heqjes së statusit të magjistrates. Evelina Qirjako u largua nga gjykata e lartë pasi i kishte mbaruar mandati. Ndërsa KLGJ i ndërpreu statusin e magjistrates, pasi ish-antarja e gjykatës së lartë nuk dëshironte të emërohej në Gjykatë Apeli, siç i takon me ligj.

Komisioni i pavarur i Kualifikimit ndërpreu procesin e vettingut, dhe i hoqi te drejtën që për 15 vite të mos jetë pjesë e sistemit të dretësisë. Më datë 7 dhjetor Qirjako do të përballet me shkallën e dytë të vettingut. Prej disa ditësh tashmë ka dhjetra padi që janë ngritur në shkallë të ndryshme të gjyqësorit, nga vetë njerëzit e sistemit të drejtësisë, për vendimet që organet drejtuese kanë marrë ndaj tyre.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button