Lajme

Kremtohet sot 101 vjetori i Luftës së Vlorës, një datë e rëndësishme e historisë së Shqipërisë (Video)

Sot më 3 shtator u  kremtua 101 vjetori i Luftës së Vlorës, një betejë dhe datë e rëndësishme e historisë së Shqipërisë. Kjo ditë dhe datë  eshte simbol i krenarisë kombëtare dhe gur themeli i ruajtjes së integritetit të shtetit shqiptar pas Shpalljes së Pavarësisë.

Në ceremoni  morën pjese deputetë të partistë demokratike perfaqësues të prefektures së qytetit  si dhe kryetari i bashkisë së Vlorës  Dritan Leli. Lufta e Vlorës e njohur ndryshe si lufta e 20-tës ishte një seri betejash mes forcave italiane dhe patriotëve shqiptarë për zotërimin e qytetit të Vlorës.

 

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: