Lajme

Mashtrimet me rimbursimet e ilaçeve, Prokuroria jep masën e arrestit për 2 administratorët

Prokuroria ka lëshuar dy masa fletë arresti për shtetasit Petrit Skuraj dhe Gazmend Aliaj pas hetimit mbi një skandal lidhur me rimbursimin e barnave.

Rukaj dhe Aliaj janë dy administratorë të depove farmaceutike të cilët janë përfshirë në skema mashtruese.

Në hetimin e bërë nga Prokuroria rezulton se kompanitë farmaceutike Medigreen, Bioplus dhe Geni&Lori janë përfshirë në skemat e rimburësimit të personave që nuk jetojnë më apo që jetojnë jashtë vendit.

Ato kanë  pajisur me receta rreth 50 persona që nuk jetojnë si edhe rreth 500 persona që jetojnë jashtë Shqipërisë.

Skema mashtruese me 10 milion euro dëm të shtetit. Prokuroria dyshon se në skemën mashtruese janë të përfshirë edhe disa mjekë të cilët i kanë drejtuar pacientët e tyre drejt këtyre farmacive.

Subjektet janë hetuar për këtë veprim edhe gjatë vitit 2015.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button