Lajme

Mbrojtja e hebrenjve, Pompeo: Shqipëria është mik i madh i SHBA-së

Në Forumin e Ballkanit Kundër Anti-Semitizmit, sekretari amerikan i shtetit Mike Pompeo vlerësoi popullin shqiptar për mbrojtjen e hebrenjve. Në fjalën e tij, ai e cilësoi Shqipërinë si mik të madh të SHBA-së. Pompeo u shpreh se kemi parë një përhapje të anti-semitizmit dhe kjo është shqetësuese.

Shqipëria është një mik i madh i SHBA. Shqipëria ofroi një ndihmë të rrallë për hebrenjtë dhe falë heroizmit, ishin streha për hebrenjtë duke i mbrojtur edhe me dokumente false për t’i shpëtuar.  Në fund të luftës ka pasur më shumë hebrenj në Shqipëri se përpara.

Nder për Shqipërinë dhe për trashëgiminë e saj dhe tolerancën e saj. Duhet ta identifikojmë këtë kërcënim dhe të gjejmë mënyrën për ta luftuar. Kemi parë një përhapje të anti-semitizmit dhe kjo është shqetësuese dhe në vendet me shumicë myslimane duhet të flasin në emër të tolerancës dhe besimit.

Ka vendosmëri për të mbrojtur të drejtat e njeriut.  Le të garantojmë sigurinë e cdo personi që të jetojmë krah për krah në paqe. Zoti e bekoftë Shqipërinë dhe popullin shqiptar” tha ai. Kryeministri  Edi Rama u shpreh se Shqipëria u kthye në shtëpinë e hebrenjve gjatë luftës së dytë botërore.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close