Lajme

‘Peshq të mëdhenj’ në hetim? Kreu i SPAK, Kraja: Nuk mund të jap emra!

Kreu i Prokurorisë së Posaçme Kundër Krimit dhe Korrupsionit, Arben Kraja, deklaroi sot se deri në këto momente nuk ka elementë që e lidhin daljen e të dhënave personale të shqiptarëve me kompetencat hetimore te prokurorise se posacme qe do te thote shkelje apo korrupsion nga zyrtaret e larte. Ai garanton se nëse do të ketë të tilla indicie do të ketë hetim. “Prokuroria e Posaçme vepron sipas kompetenca dhe nxjerrja e të dhënave publike nuk është në kompetencë. Nëse do të ketë elementë për ne do të ketë hetim”, tha ai. Arben Kraja pranoi se ka shumë çështje në hetim edhe për zyrtarë shumë të lartë por tha se nuk mund të përmendte emra.

“‘Peshk i madh’ nuk ekziston në konceptin tonë. Ne kemi 2 seksione, një që lufotn krimin e organizuar dhe një që lufton korrupsioni dhe rezultatet kanë qenë publike. Kushdo që abuzon me fondet publike do të jetë subjekt i hetimeve tona.  Ne kemi çështje të hapura për shumë elementë. Nuk mund të jap emra”, tha Kraja. Ai beri me dije se pas arrestimeve me inceneratorin e Elbasanit, hetimet po vazhdojne edhe per inceneratorin e Tiranes dhe te Fierit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: