Lajme

Vlora bashkia e parë ku zbatohet projekti për shtëpitë e foshnjave, DETAJE

Bashkia e Vlorës është përzgjedhur për zbatimin e një projekti pilot që parashikon që fëmijët që qëndrojnë në shtëpitë e Foshnjave të kthehen tek prindërit biologjikë. Në rast se ata janë të pamundësi për arsye të ndryshme, do të fëmijët do të shkojnë në familje kujdestare që do të mbështeten financiarisht.

Vlora është bashkia e parë nga ku do të nisë zbatimi i projektit të de institucionalizimit të shtëpive të foshnjave dhe kthimin e fëmijëve pranë familjeve biologjike. Në rast se për shkak të varfërisë apo problemeve të tjera sociale, nënat biologjike nuk do të kenë mundësi të rimarrin fëmijët në shtëpi, atëherë ata do të kalojnë tek familje kujdestare

Drejtorja e Shërbimit Social pranë Bashkisë Vlorë, thotë se projekti është në hapat e para dhe sfidat janë të mëdha.

Në shtëpinë e Foshnjës në Vlorë 0-5 vjeç, ndodhen të akomoduar 14 fëmijë. 3 fëmijë janë në proces birësimi, për 2 pritet vendimi i formës së prerë për deklarim braktisje 3 të tjerë janë në proces gjyqësor për kalim kujdestarie.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: