Lajme

Zgjedhjet e 25 Prillit, Kim nga Vlora: Të nxiten qytetarët të votojnë

Dhjetë ditë nga zgjedhjet parlamentare të 25 Prillit, ambasadorja e SHBA në Tiranë Yuri Kim zhvilloi në Vlorë me përfaqësues të shoqërisë civile ku i ftoi ata të luajnë një rol të rëndësishëm për të nxitur qytetarët të votojnë.

Diplomatja amerikane nxiti veçanërisht të rinjtë që ti drejtohen kutive të votimit për të kontribuar për një shoqëri më të drejtë dhe demokraci më të fortë në Shqipëri. “Gjatë vizitës së saj sot në Vlorë, Ambasadorja Kim u takua me një grup përfaqësuesish të shoqërisë civile për të dëgjuar pikëpamjet e tyre mbi zgjedhjet e ardhshme. Grupi diskutoi mbi integritetin e kandidatëve, edukimin e votuesve, çështjet e barazisë gjinore dhe rëndësinë e monitorimit të zgjedhjeve.

Ambasadorja theksoi rolin që shoqëria civile duhet të luajë në zgjedhjet e ardhshme duke nxitur të gjithë qytetarët të votojnë – veçanërisht të rinjtë, duke informuar votuesit për të drejtat dhe përgjegjësitë e tyre, si edhe duke kontribuar për një shoqëri më të drejtë dhe demokraci më të fortë në Shqipëri”, thuhet në njoftimin e ambasadës Amerikane.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: