Opinion

Shkrim nga vlonjati Amarildo Rodi, historia për vajzën italiane Elena, të cilën e ndihmoi!

Nga vlonjati Amarildo Rodi, historia për vajzën italiane Elena, të cilën e ndihmoi!

Pushimi që viti sapo kishte arritur mirë dhe për të shkuar në shtëpi vetëm nuk kishte dashuri;
Uji kristal i pastër, miq, mbrëmje të bukura dhe ushqime të mira të bëra nga krita vendi ideal për të pasur disa ditë, pak si kur në mëngjes tingëllon alarmi dhe ju i ktheni ato nga ana tjetër duke murmuritur mes jush “ende pesë minuta” Dhe pastaj të tjerët 5 dhe përsëri 5 të tjerë deri në punë vonë
Për ata që nuk kanë ndodhur kurrë!
Zëri që mëngjesi nuk ishte ai i alarmit, por jashtëzakonisht një telefonatë nga Roma, e pazakontë për orën, duke pasur parasysh zonën e kohës tjetër, por edhe më shumë për ata që ishin në anën tjetër të Cornetta: Patrizia, motra ime adoptuese ( Jo në kuptimin ligjor të termit, por aciklektive po, një nga ato obligacione që kurrë nuk do të shkrihen me kalimin e kohës dhe hapësirës).
-Ohi patri ‘hi, në rregull? Ckemi?
– Unë jam shtatzënë!
-Bello, unë do të jem xhaxhai!
Kështu fillon një nga tregimet më të trazuara që kam trajtuar në jetën time.
Si një vullnetar, pashë (dhe sollën në shtëpi) njerëzit pa banesë, pa familje, pa më shumë punë, etërit e ndara dhe përfundoi për të fjetur në rrugë për të kaluar ushqimin për fëmijët: një supë e nxehtë dhe një vend për të fjetur, vetëm kohë Për të rifituar vetëbesimin dhe më në fund të jetë në gjendje të rifillojë atë nuk ka çmim; Për mua ju mjaft 1 euro në xhepin tuaj (dhe nganjëherë më mungon) të jetë i lumtur.
Për ata që besojnë (pa marrë parasysh se çfarë të krishterë, muslimanë apo hebre)
Zoti largon dhe Zoti
Patrizia, thamë.
– A e dini patri?
-Nuk, punonjësi social dëshiron të më japë abort dhe nëse nuk e bëj, ai dëshiron të heq fëmijën tim.
Unë nuk mendoj për këtë dy herë dhe në pasdite unë jam në Romë me një valixhe dhe me Patrizia drejtuar në shtëpinë time.
Nëntë muaj nga makthi, vajza e varfër, në varësi të presionit psikologjik të atyre që, si një zog grabitqar, ishte gati të bien në një të varfër të pafat pa një familje, vetëm, të frikësuar, të zhdukur dhe (zbuluar pas një kohe të shkurtër) të një të dhunshme i dashuri, Manesco, frikacak.
Nëntë muaj të shtatzënisë kaluan me ankth, me të vërtetë frika që duhet të përmbushë atë pak të mirë, ass social gjithnjë e më shumë i angazhuar në përpjekjen për të hequr fëmijën që në ndërkohë u rrit mirë, duke u zgjuar, dinamike.
Me ato pak para unë kisha mënjanë, unë marr një avokat për ta ndihmuar atë më të mirë dhe në sajë të një lulëzoni ju mund të dini se shërbimet sociale do të shkonin në shkollë për të marrë mbesën time

Unë bëj 3 bileta me paratë e fundit (për nënën dhe vajzën dhe për shokun e ri që po kujdeset për të dyja, me të vërtetë, ata gjithashtu e bënë një fëmijë) dhe i dërgoj si miq të mi në Evropë (çfarë shpikje të bukur është BE, djem!)
Avokatë të tjerë dhe atje ata fitojnë shkakun kundër të liqeve të Romës
Çfarë kënaqësie

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close