fbpx
Lajme

Urat 90-vjeçare, në këmbë për inerci të fatit. Nga shteti nuk është vënë dorë

Në rrugën nacionale Tepelenë-Përmet ndodhet ura e Leklit. Ura është e ndërtuar në vitin 1930, e gjatë kësaj kohe, prej gati 90 vitesh nuk është ndërhyrë fare në të.

Shirat e fundvitit të kaluar kanë shkatërruar njërën prej këmbëve të kësaj ure, e deri më sot nuk është ndërhyrë për rregullimin e saj.

Gazetarët e “Fiksit” pyetën në ARRSH nese ka ndonjë plan afatshkurtër për rregullimin e këmbës së urës, e si përgjigje morën që ende nuk ka asnjë plan sesi do të veprohet.

Pas urave të vjetra, nuk mbetet pas as ura e Dragotit, në Këlcyrë. Ura është e ndërtuar në vitin 1936 nga forcat italiane, është e gjatë 108 metra, e lartë 27 metra dhe e gjerë mbi 7 metra.

Shteti shqiptar, prej gati 80 vitesh nuk ka ndërhyrë në këtë urë. E vetmja masë parandaluese për këtë urë është një tabelë nga ARRSH-ja, ku janë të përcaktuara se kush duhet të kalojë, apo sa ton mban ura.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button