fbpx
Lajme

Vlorë/ Task forca për turizmin takim, të pranishëm Flamur Mamaj, Lleshaj, Klosi dhe Manastirlliu (Foto)

Task forca per turizimin takim ne Vlore, te pranishem ministrat Sander Lleshaj, Blendi Klosi dhe Ogerta Manastirlliu, ndersa eshte folur me tone te ashpra per nje sezon te sigurt dhe pa probleme Komiteti turizmit:- Prefekti i Vlores Flamur Mamaj ka theksuar se deri me tani ne qarkun e Vlores jane kryer:

697 inspektime higjeno sanitare, 110 sigurime ushqimore, 183 kulla vrojtimi, 85 roje te celtifikuara, 65% me shumë Turistë 1 maj- 15 korrik 30.7 % rritje te numrit te vizitoreve ne site kulturore, 8 % me shumë te ardhura nga shpenzimet e turizmit, 56.600 shtreter 60 festa ne kalendarin e festave lokale, 298 punonjes pol ne gadishmeri ksamil post policie sezonale

Klosi: “Ardhja e 4 institucioneve, jane per te deshmuar rendesine, e sigurimit te standarteve, po shtohet numer i turisteve qe vizitojme shqiperine duke e konsideruar destinacion te qendrueshem. sfide per menaxhim. Ne nuk jemi te kenaqur me fasade, duhet me shumë se kaq. Agjensia e bregdetit deshmon se jemi larg asaj cfare duhet te kishim. nga 139 subjekte te kontrolluara vetem 11 jane me kontrate me bashkine. Vetem ketu ku jemi ka me shumë se 11 qe ushtrojme kete aktivitet. Jane fare pa nipt e te parregjistruar, por edhe problematikat me rrojet bregdetare.

Vjet 0 jete te humbura ne plazhe, sivjet nuk eshte i njejti rezultat. Kemi me shume kulla pa vrojtues. Nuk jane kryer ende piketat e hyrje daljeve ne det. Vjet patem standarte, sivjet ende pa sinkalistike ujore. Fushata elektorale mund te jete nje arsye por toleranca duhet te ishte 0, ne vlore kemi mundesi te shfrytezojme detin, por kontrolli mbi mjetet qe ushtrojne ture karaburun-sazan eshte thuajse minimal. Nga 2 vjet sot jane 27 mjete qe ushtrojne aktivitet ne zonat e mbrojtura. Higjena duhet te jetë serish prioritet, duhet te dakordesojme per te mos qene vetem sipermarrje e pushtetit lokal”.

Manastirlilu: “Patronazhimi i zonave turistike, Urgjenca kombetare, qendrat shendetesore jane ne funksion ne zonat turistike. Ambulancat me postacion fiks, ne rajonin e Vlores 11 postacione. Spitalet rajonal te qarkut qe preken nga turizmi jane mbeshtetur me mjek dhe infermier per te mbuluar fluksin. Njesia e helikoptereve eshte ne gadishmeri. Lleshaj, nga 139 subjekte vetem 11 jane te ligjshme, kaq i dhimbshem eshte realiteti. Ujerat nuk privatizohen, publiku vjen ne breg te prona e tij dhe paguan te nje privat qe nuk i paguan asnje taks shtetit. Kush eshte zgjidhja?! Eshte vone per thirrje, koha per veprim. Per te vendosur ligjin ne vijen e tij bregdetare. Sot, e vetmja rruge eshte ushtrimi i pergjegjesive, nuk mund te pranohet asnje person i cili pushton bregun dhe nuk jep asnje cent.

Kaq shume njerez pergjegjes dhe kjo eshte gjendja, kur do mjafonte nje polic dhe nje inspektor. Kjo eshte java, qe nis aksioni se ose do rivendosim ligjin ose duhet te marrim pergjegjesi, pasi dy jane rruget ose nuk duam ose jemi te paafte. Java qe vjen ose do te vendosen para pergjegjesise dhe procedohen penalisht pergjegjesit ose do keni ne Vlore nje drejtor policie me pak ose drejtor te krimit ekonomik manget”. Lleshaj: Po se beni dot vendosni shiritin, konfiskoni subjektet

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button