KultureTurizëm

Orikumi, qyteti antik, një atraksion multidimensional

Orikumi, qyteti antik. Bregdeti i Orikumit është një atraksion shumëdimensional në funksion të turizmit.  Qyteza antike e Orikut, e përmendur veçanërisht gjatë Luftës Civile të Romës në vitin 48 p.e.s, mes Pompeut dhe Çezarit, është një vlerë e jashtëzakonshme me interes për turistët, të cilët mund të njihen edhe me gërmimet e reja të realizuara së fundi.

Nga ana tjetër, Kisha unike e Marmiroit, plazhet fantastike dhe restorantet pranë kësaj zone, përbëjnë elementë që i japin turizmit një karakteristikë tepër tërheqëse dhe tipike lokale.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: