Kulture

Parku Kombëtar Theth, destinacioni i fundjavës dhe i turistëve të aventurës

Parku Kombëtar Theth mirëpreti këtë fundjavë vizitorët me një pamje madhështore ku dëbora ka zbardhur gjithçka dhe turistët e aventurës mund të eksplorojnë shtigje interesante.

Parku Kombëtar Theth i cili gjendet në mes të Alpeve me një bukuri mahnitëse, në veri të Shqipërisë, tashmë është shndërruar në një panoramë mahnitëse ku bardhësia e dëborës ndërthuret me natyrën e egër alpine. Vizitorët në këtë park mund të shijojnë peizazhin e mrekullueshëm si dhe të eksplorojnë shtigjet interesante që janë atraktive për turistët e aventurës.

Bukuritë e papërsëritshme të këtij fshati malor në zemër të Alpeve shqiptare e bëjnë Thethin që të zërë një vend të rëndësishëm në natyrën dhe turizmin shqiptar.

Duke u nisur nga veçoritë e tij dhe nga vendndodhja pranë kufirit të tre shteteve, parku quhet “Parku i Paqes”, ku në të përfshihen territore edhe nga Kosova dhe Mali i Zi.

Pasuritë natyrore të kësaj zone janë të lidhura së bashku edhe me trashëgiminë kulturore dhe historike të banorëve vendas, duke formuar kështu, bazat më të rëndësishme për zhvillimin edhe të turizmit kulturorë.

Një bukuri natyrore të veçantë, të bjeshkëve të Veriut, shpalos në këtë zonë, Ujëvara e Thethit me lartësi 25 m, ku së bashku me Mullirin e Blojës, kishën në qendër të fshatit formojnë një nga vendet më interesante për t’u vizituar.

Por jo më pak tërheqës është edhe vendburimi i Lumit të Shalës në Okol, që derdhet në Liqenin e Komanit dhe formon plazhe të vegjël që shfrytëzohen gjatë verës nga pushuesit e ardhur nga vendi dhe kureshtarët nga bota. Për turizmin në Theth, kanë shkruar shumë medie botërore dhe shumë televizione kanë shfaqur reportazhe promovuese.

Thethi mbetet kurioziteti i turizmit shqiptar dhe vizitohet në çdo stinë të vitit. /atsh

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close