Kulture

Piktura e rrallë e Van Gogh, shfaqet për herë të parë për publikun pas 100 vitesh

Një pikturë e Vincent Van Gogh, është shfaqur pë herë të parë për publikun, pasi u mbajt për njëqind vite e mbyllur.

Piktura, që tregon një rrugicë në Montmartre të Parisit, ka qenë në pronësi të një familje franceze që kur u pikturuar nga Van Gogh në vitin 1887 dhe asnjëherë nuk është parë nga publiku. Sipas “Sotheby’s”, vlera e pikturës mund të shkojë nga pesë në tetë milionë euro, por gjithçka mund të ndodhë kur ajo të dalë në ankand.

Montmartre ishte ende një zonë gjysmë rurale kur Van Gogh ka realizuar këtë pikturë. Ekspertit i pikturave të Van Gogh, Martin Bailey i tha BBC, se deri tani, vetëm pronarët dhe miqtë e tyre kanë mundur ta shohin këtë pikturë.

“Është një pikturë intersante, sepse është tranzicioni i Vang Gogh nga vitet e tij hollandeze, kur pikturonte me ngjyra më të errëta, të tokës dhe punëve të pompoze që bëri në Provence. Në Paris ai zbuloi impresionistët dhe kjo e bëri që të eksplorojë ngjyrat“, shtoi ai.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: