fbpx
KurioziteteLifestyle

Disa varësi të çuditshme që ndoshta nuk i keni dëgjuar asnjëherë

Çfarë përcakton vijën midis përdorimit të tepërt dhe varësisë? A ka ndonjë vijë, apo e gjitha varet prej personit në fjalë. Nëse do ta tërhiqnim këtë vijë, do mund të thonim se të gjithë njerëzit janë të varur nga diçka.

E vetmja gjë që një person duhet ta pyes vetën është se a janë tërësisht të varur nga ajo çka ata pretendojnë të jenë të varur, raporton “Medical News”. Në krye të listës së varësisë janë: alkooli, drogat, nikotina, ilaçet etj.Përveç  që këto substanca ndërrojnë fiziologjinë e njeriut, ato bëjnë apo e kthejnë trurin e njeriut në atë formë që të mos mundet të jetoj pa këto substanca Më poshtë gjeni disa varësi më ndryshe se sa jemi mësuar t’i dëgjojmë dhe shohim:

Varësia nga telefonat e mençur

Varësia ndaj kafeinës

Varësia ndaj ushtrimeve

Varësia ndaj të bërit shoping

Varësia ndaj ushtrimeve

Varësia ndaj të bërit marrëdhënie seksuale dhe ndaj dashurisë.

Varësia nga lojërat elektronike

Varësia për të ngrënë akull

Varësia ndaj të ngrënit sapun

Varësia ndaj të ngrënit pasqyrë. 

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button