Lajme

Buxheti 2020, Shahini: Investime në mbi 75 shkolla dhe zgjerim i politikës së librave falas

Buxheti 2020 mbështet investimet infrastrukturore në mbi 75 shkolla, prej të cilave përfitojnë 30 mijë nxënës. Kështu deklaroi sot ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Besa Shahini duke publikuar disa prej zërave kryesorë të buxhetit 2020 për arsimin. Sipas saj, buxheti 2020 parashikon po ashtu edhe përfshirjen e klasave VI dhe VII në politikën e librave falas. Nga kjo, tha Shahini, “përfitojnë 250 mijë nxënës”.

Po ashtu, në buxhetin e vitit të ardhshëm parashikohen edhe 1050 mësues ndihmës në shkolla. “Buxheti 2020 parashikon rritjen e investimeve në sport, si dhe vullnetarizimin e të rinjve dhe pjesëmarrjen e tyre në vendimmarrje”, tha ministrja Shahini.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close