Lajme

Kim Jong Un ndalon edhe muzikën K-pop, ekzekutim për kontrabandët

Lideri i Koresë së Verit, Kim Jong Un kohët e fundit ka miratuar ligje, që synojnë shkëputjen e vendit nga kultura kapitaliste, siç janë xhinset e ngushta, vathët, stilimi i flokëve dhe filmat perëndimor.

Kryeshtetasi nuk ndalet me kaq, ai ka ashpërsuar ligjin për qytetarët që dëgjojnë muzikë K-pop, duke e çuar dënimin në 15 vite nga 5 vite që ishin deri më tani, për personat që shkelin ligjin dhe dëgjojnë rrymën muzikore K-pop. Ndërkohë, rrezikojnë ekzekutimin personat që  do të importojnë ilegalisht këngë, të rrymës muzikore që qeveria ka ndaluar.

New York Times botoi  një artikull , sipas të cilit Kim Jong Un miratoi një ligj që parashikon ekzekutimin e të gjithë atyre që fusin në vend, në mënyrë kontrabande muzikë K-pop.

Në dokument muzika K-pop, si kancer ‘kanceri satanik’ që synon ‘të korruptojë mënyrën e veshjes, prerjes së flokëve, fjalës dhe sjelljes së të rinjve’.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: