fbpx
KurioziteteLajme

Kjo është fotografia e fundit e Hitlerit

Hitleri ishte personi më famëkeq në historinë e njerëzimit. Ai ishte përgjegjës për vdekjen e miliona njerëzve e sidomos në tragjedinë e Holokaustit. Vdekja e Hitlerit ishte një lajm i cili shkaktoi reagime të mëdha në tërë botën. Pak para se të kryente vetëvrasje në bunkerin e tij, Hitleri doli jashtë për të hetuar dëmtimet e afërta të bombës nga forcat aleate.

Me 30 prill 1945, Hitleri mësoi se Berlini kishte rënë në kontrollin e aleatëve, dhe kështu do të shkatërrohej në mënyrë të pashmangshme. Hitleri atëherë u martua me gruan e tij, Eva Braun dhe deklaratën e fundit të tij politike, me sekretarin e tij Traudl Junge, rreth orës 4 të mëngjesit.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button