fbpx
Lajme

Lajm i mirë në prag të verës, nuk mbijeton në ujërat e kripura

Koronavirusi nuk mbijeton në ujërat e detit. ”Ky është një lajmi i mirë për ata që do të frekuentojnë plazhet këtë verë”, thanë studiuesit e ”Ifremer”, Instituti i Kërkimeve Franceze për Detin. Për të arritur në përfundimet e tyre, studiuesit francezë studiuan midhjet dhe mostrat e ujit të detit të marra në pika të ndryshme në bregdetin e Francës.Ndër 21 molusqet e analizuara, asnjë nuk tregoi gjurmë të koronavirusit.

Dhe në asnjë mostër deti nuk u mundësua prania e virusit. “Edhe nëse nuk mund të flasim për siguri për të gjithë molusqet dhe ujërat detare të Francës, mungesa e gjurmëve të Covid-19 i zbuluar nga studimi ynë është një lajm i mirë”, theksuan studiuesit.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button