Covid-19Lajme

Lajmi i mirë! Varianti indian i Covid, këto dy llojë vaksinash janë mbi 60% efektive ndaj tij

Vaksinat e Pfizer dhe AstraZeneca kanë rezultuar të dyja efektive kundër variantit indian të Covid-19. The Guardian shkruan se sipas një studimi të kryer nga England Health Public (PHE), bëhet e ditur se nga analiza, e kryer midis 5 Prillit dhe 16 Majit, zbuloi se vaksina Pfizer është 88% variantit indian, dy javë pas një doze të dytë, ndërsa vaksina e AstraZenecës është 60% efektive.

Dallimi në efektivitetin midis dy vaksinave mund të jetë për shkak të përhapjes së dozave të dyta të AstraZeneca që ndodhin më vonë se ato të goditjes Pfizer. Të dhënat sugjerojnë që duhet më shumë kohë që goditja AstraZeneca të arrijë efektivitetin maksimal, kështu që mbrojtja që ofron mund të rritet më tej.

Mutacionet e Covid-19 janë zbuluar gjatë dhjetorit të vitit të kaluar. Deri tani janë zbuluar shumë raste mutacionesh ndërkohë që më të rrezikshmit janë të Brazilit, Indisë, Afrikës së Jugut, Nigerisë dhe të Anglisë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: