fbpx
Lajme

Mblidhet Komisioni i Posaçëm për KQZN-në, skualifikohen nga gara 17 aplikantë, ja kush mbetet në listë

Ditën e sotme në ambientet e Kuvendit është mbajtur mbledhja e parë e Komisionit të Posaçëm për shqyrtimin dhe përzgjedhjen e kandidatura për organet drejtuese të KQZ-së. Komisioni në mbledhjen e tij të parë vendosi skualifikimin e 17 kandidaturave, si dhe votoi unanimisht për kualifikimin e 53 aplikantëve të tjerë.

Njoftimi i plotë: Mblidhet Komisioni i Posaçëm për shqyrtimin dhe përzgjedhjen e kandidaturave, për organet drejtuese të KQZ-së.

Sot, në ambientet e Kryesisë së Kuvendit  u zhvillua mbledhja e parë e Komisionit të Posaçëm Parlamentare ngritur me Vendimin nr. 50/2020 të Kuvendit për shqyrtimin dhe përzgjedhjen e kandidaturave për organet drejtuese të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve

Të pranishëm në mbledhje ishin: Kryetari i komisionit z.Damian Gjiknuri, anëtarët e komisionit: z. Adnor Shameti, z. Alket Hyseni, si përfaqësues të shumicës parlamentare, z. Myslim Murrizi dhe z. Edmond Stojku, përfaqësues të Pakices Parlamentare; si dhe z. Oerd Bylykbashi, me cilësinë e të dërguarit të posaçëm të partive parlamentare të dala nga zgjedhjet e përgjithshme 2017.

Komisioni, pasi shqyrtoi të gjitha aplikimet për organet drejtuese të KQZ, vendosi unanimisht: Kualifikimin e 52 aplikantëve dhe skualifikimin e 17 prej tyre, për arsye të mosplotësimit të kritereve ligjore të percaktuara në Ligjin 10019, datë 29.12.2008 , i ndryshuar “ Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërise”.

Komisioni gjithashtu vendosi të kryejë seanca dëgjimore me kanditatët e kualifikuar,  që do të zhvillohen  në ambientet e Kuvendit në dt 29-30 shtator 2020.

Lista me kandidaturat që i plotësojnë kriteret për pozicionet e Komisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve; Nënkomisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve; Komisionit Rregullator; dhe Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve.

1. Admir Drago KOMISIONER + rregullator + KAS; 2. Agim Paskali rregullator + KAS; 3. Agron Haxhimihali KOMISIONER + nënkomisioner + rregullator; 4. Agron Sulshabanaj KAS; 5. Arben Xhiku KOMISIONER + rregullator; 6. Arben Isaraj KAS; 7. Ardjan Myslimaj KOMISIONER + rregullator; 8. Arens Çela rregullator + KAS;

9. Behar Zeneli rregullator; 10. Besnik Maho KAS;
11. Bledar Skënderi KOMISIONER; 12. Drita Avdyli KOMISIONER + rregullator; 13. Dritan Çaka KOMISIONER + rregullator + KAS; 14. Elona Bano rregullator; 15. Elvin Lako KOMISIONER + rregullator + KAS; 16. Elvis Çefa nënkomisioner + rregullator + KAS; 17. Emiliano Braho rregullator + KAS (skualifikohet për rregullator); 18. Esmir Rringaj KAS; 19. Fatmir Tafaj KAS; 20. Farie Osmani KAS;

21. Florian Beqiraj rregullator + KAS; 22. Gentian Rumano KAS; 23. Haki Mustafa KOMISIONER + nënkomisioner + rregullator; 24. Halil Hyseni KOMISIONER; 25. Helga Vukaj KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS; 26. Hysen Osmanaj KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS; 27. Ilirjan Rusmaili KOMISIONER + KAS; 28. Ilirjan Celibashi KOMISIONER; 29. Ilirjana Nano rregullator; 30. Irena Nino KAS;

31. Irsa Ruçi KOMISIONER + rregullator; 32. Ismail Tafani KOMISIONER + nënkomisioner; 33. Iva Nathanaili rregullator+ KAS; 34. Kamerion Salillari rregullator + KAS (skualifikohet për rregullator); 35. Klement Zguri rregullator; 36. Koli Bele; KOMISIONER + KAS; 37. Kristaq Kume rregullator; 38. Laureta Bregasi rregullator + KAS; 39. Lealba Pelinku KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS; 40. Ledio Braho KAS;

41. Lefterie Luzi Lleshi KOMISIONER + rregullator + KAS; 42. Leonard Gremshi rregullator + KAS; 43. Lindita Tako rregullator + KAS; 44. Mimoza Canaj KAS; 45. Muharrem Çakaj KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS; 46. Odeta Berberi rregullator; 47. Odeta Seferaj KAS; 48. Petrit Çano KAS; 49. Redinela Beqiraj KAS; 50. Sali Shehu KOMISIONER; 51. Sokol Bana KOMISIONER + KAS; 52. Spiro Maliqi rregullator + KAS; 53. Theodhor Sollaku rregullator + KAS

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button