Lajme

Tymi në Himarë prej mëngjesit, zjárri është vetëm 500 metra larg detit (Video)

Një zjárr i përmasave të mëdha po përhapet me shpejtësi në zonën e Himarës. Flákët kanë filluar që në orët e para të mëngjesit dhe po zgjerohet më shumë. Deri tani kanë arritur deri në 500 metra larg bregut të detit, gjë që mund të ketë përhapur pánik tek pushuesit.

Nuk dihet nëse ka banesa të rrezikuara apo nëse zjárrfikëset kanë marrë njoftim që të shkojnë në vendngjarje për të shuar flákët. Gjithashtu mbetet e paqartë çfarë e shkaktoi zjárrin, por në vatrat e pjesës më të madhe të territorit thuhet se janë të qèllimshme nga banorët, të cilët duan të pastrojnë sipërfaqet djerrë.

Me përmirësimin e kushteve atmosferike, ka pasur disa vatra aktive në vendin tonë, pjesa më e madhe e të cilave është shuar falë ndërhyrjes së zjárrfikëseve. Edhe reshjet e shiut në ditë të caktuara kanë ndikuar në shuarjen e flákëve.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close