Lajme

Vlorë, Policia Rrugore e Vlorës, masa të shtuara për parandalimin e aksidenteve rrugore

DVP Vlorë, Policia Rrugore e Vlorës, masa të shtuara për parandalimin e aksidenteve rrugore, evidentimin dhe ndëshkimin e drejtuesve të mjeteve që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor apo drejtojnë mjetet në mënyrë të parregullt.

Gjatë javës që lamë pas, si rezultat i shtimit të kontrolleve me radar dhe dragera, si dhe falë bashkëpunimit me qytetarët të cilët kanë denoncuar në 112 e në Komisariatin Dixhital, shkeljet e konstatuara, nga shërbimet e Policisë Rrugore janë arrestuar 4 shtetas për veprën penale “Drejtimi i automjeteve në mënyrë të parregullt”.

Gjithashtu, janë pezulluar 25 leje drejtimi, nga të cilat: 2 për drejtim mjeti nën ndikimin e alkoolit, 22 për drejtim mjeti mbi shpejtësinë e lejuar dhe 1 për shkelje të ndryshme të Kodit Rrugor.

Janë vendosur 1030 masa administrative gjatë javës që lamë pas, të ndara si vijon:

– 431 masa për tejkalim shpejtësie;

– 48 masa për mosvendosjen e rripit të sigurimit;

– 15 masa për mosvendosjen e kaskës mbrojtëse;

– 25 masa për përdorimin e aparatit celular;

– 109 masa për parakalime të gabuara;

– 121 masa për ndalim/pushim të mjetit në kundërshtim me sinjalizimin rrugor dhe rregullat e qarkullimit;

– 4 masa për mungesë të siguracionit të mjetit;

– 277 masa për shkelje të rregullave të tjera të Kodit Rrugor.

Policia Rrugore e Vlorës falenderon drejtuesit e mjeteve dhe këmbësorët që respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor dhe fton të gjithë qytetarët që të denoncojnë në 112 dhe në Komisariatin Dixhital, çdo rast të shkeljeve të rregullave të qarkullimit rrugor, duke u garantuar reagim të shpejtë dhe të paanshëm.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close