Opinion

Pas asaj që ndodhi në Bularat të Gjirokastrës…

Nga Çlirim Hoxha

I shikoni personat në foto, besojë se i njihni të gjithë. Janë antishqiptarët më të mëdhenj që njeh historia e 27 viteve të fundit. Kjo dyshe agjenturore e ekstremizmit grek, që zë fill që nga klasa politike e shtetit fqinjë, nuk lë gurë pa lëvizur për të prishur marrëdhëniet midis të dyja vendeve, apo kapur drejtimin e shtetit shqiptar përmes të shiturve.

Ku është Kryepeshkopi i Shqipërisë që nuk po ndihet dhe nuk po del të jap deklarata paqeje për uljen e tensioneve?! Vetëm Dhjaku i tij Vangjel Duke kërkon hetime dhe daljen e të vërtetës, por nuk bënë thirrje për uljen e gjakrave?!

Ekstremizmi nacionalist grek, i frymëzuar nga propaganda vorioepiriste, e sajuar qëllimisht për shkak të grabitjes së llahtarshme të territoreve shqiptare në të kaluarën(Kavalla, Selaniku, Larisa, Janina dhe Çamëria bashkë), nuk lë gurë pa lëvizur për të vënë grekët kundër shqiptarëve.

Dihet botërisht dhe me keqardhje se Greqinë e drejtojnë priftërinjtë ekstremist, hajdutët e politikës dhe fesë që fshihen poshtë veladonit janë ata që e çuan Greqinë në kolaps financiar dhe ekonomik.

Dhunimi i tokës shqiptare në një ceremoni mortore me flamur në dorë është në turpin e tyre dhe nuk ka asgjë të përbashkët me popullin grek, i cili e do miqësinë e sinqertë me shqiptarët.

Këta mjeranë harrojnë që mes shqiptarëve emigrant dhe grekëve vendas janë lidhur me mijëra krushqi, por nacionalizmit ekstrem dhe priftërinjve nuk u intereson kjo krushqi, kjo miqësi, sepse ata përmes mbajtjes së situatës të tensionuar përfitojnë miliona euro nga fondet publike që vë në dispozicion Ministria e Jashtme greke dhe ministri të tjera?!

Shteti Shqiptar duhet tu tregoi vendin dhe vendi u tregohet duke zbatuar ligjin. Kush dhunoi një ceremoni mortore, kush këndoi këngë nacionaliste greke për shpikjen Vorio-Epir , kush nxiti urrejtjen mes shqiptarëve dhe grekëve duhet të paguaj ligjërisht burgun. (Greqia le ti shpall heronj)
Ky është shteti i së drejtës.
Kemi vite që shohim se si na sfidojnë hapur në Himarë dhe Dropull në tokën shqiptare këta lapanjoz dhe rimë dhe vështrojmë yjet.

Ne nuk duam marrëdhënie të acaruara me popullin grek dhe kjo nuk ka ndodhur kurrë mes fqinjëve, sidomos me grekët që në një shumicë të konsiderueshme janë të një soji me ne.

Mendoj se politika greke duhet ti thërras mendjes dhe të mos bie preh e nacionalizmit ekstrem.
Politikanët grek po tregohen frikacak, përjashto zëra të veçantë, sepse dridhen nga ekstremizmi dhe nacionalizmi, që fatkeqësisht frymëzohet dhe udhëhiqet nga kisha dhe media kishtaro-ekstremiste.

Rroftë miqësia midis popullit shqiptar dhe popullit grek!

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close