KurioziteteTeknologji

Njihuni me origamin robot që mund të performojë operacione mjekësore brenda trupit të njeriut

Ky është një origami robot që mbështillet.

Ky është një origami robot që mbështillet dhe që mund të përformojë operacione mjekësore brenda trupit të njeriut, transmeton gazetametro.net

Roboti mund të largojë objekte të huaja, mund të mbyllë plagë ose mund të dërgojë ilaçe në lokacione të caktuara.

Funksionon duke u mbështjellur dhe duke u gëlltitur në një kapsulë.

Roboti është bërë që të mbështillet, udhëtojë dhe degradohet. Për ta mbajtur, është zhvilluar një egzoskelet që është ndërtuar nga zorra e tharë e derrit.

Roboti është testuar sa mirë mund të largojë bateritë. Eshtë llogaritur se 3.500 butona të baterisë gëlltiten çdo vit.

Në momentin që gjendet në stomak, roboti mund të ngjitet për baterinë, mund të ngris baterinë nga stomaku dhe duke eliminuar nga sistemi tretës.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close