Categories Kuzhina

Peshq me qiqra dhe domate

Kombinimi i peshqve me qiqra dhe domate, ofron një vakt të kompletuar dhe shumë të shëndetshëm.

Për 4 persona nevojiten:

▪ 550 g qiqra të konservuara
▪ 550 g salcë domateje të konservuara me hudhër
▪ 4 fileta peshku (zgjidhet lloji i peshkut sipas dëshirës) deri në 150 g
▪ 1 lugë mëlmesa të përziera indiane (garam masala)
▪ një e katërta e lugës së piperit djegës
▪ 2 lugë koriandër (Coriandrum sativum)
▪ disa fleta koriandre për dekorim
▪ vaj ulliri, kripë, piper

Përgatitja:

Ngroheni furrën në 210 gradë.

Qiqrat pritni dhe lani, qitni në tenxhere, shtoni salcën e domates, mëlmesat indiane, piperin djegës dhe vajin, hidhni kripë dhe piper, zieni 7 deri 10 minuta në temperaturë mesatare.

Në fund shtoni koriandren e grirë, në sasinë të cilën dëshironi.

Salcën e zier me qiqra qiteni në një enë rezistuese ndaj zjarrit të madhësisë 20 cm.

Sipër rendisni filetat e peshkut dhe piqni në furrë 15-20 minuta.

Zbukurojeni me fletë koriandre dhe shërbejeni të ngrohtë. /Telegrafi/

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME