Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo është një zgjidhje e shkëlqyer për ju. Edhe pse nuk do të shijojë kurrë si pica e vërtetë, ne jemi të sigurt që do të jeni të kënaqur me picën me lulelakra – ka qenë një hit për vite dhe është ende në trend mes atyre që përpiqen të hanë më shëndetshëm.

Bazë pica lulelakra

Lajmë lulelakrën, e pastrojmë dhe e presim në copa sa më të vogla, në mënyrë që të futet edhe në blender. Skuqni lulelakrën e grirë në vaj për rreth 10 minuta.

Sezoni sipas dëshirës.

Përdorni kripë, piper dhe hudhër pluhur.

Lulelakra lihet te ftohet, me pas shtohen vezet dhe djathi i grire. Transferoni masën në letrën e pjekjes, formoni një picë rreth 30 cm.

Piqet në furrë të nxehur në 250 gradë Celsius për rreth 15 minuta, derisa brumi të ndryshojë ngjyrë.

Vetëm atëherë mbi brumin e pjekur mund të vendosni pjesën e sipërme të picës, duke pasur kujdes që të mos mbushet shumë.

Kthejeni në furrë për 5-8 minuta derisa djathi të shkrihet. Ftoheni shkurtimisht picën dhe shërbejeni. /Shqip.com/

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Copëza pule kremoze me perime të pjekura

Recete nga znj Eneida Përbërësit ; 2 gjokse pule 50 gr gjalpë 30 gr miell…

LEXO ME SHUME