Teknologji

Një robot u heq fëmijëve frikën ndaj vaksinimit

Prania dhe bashkëveprimi me një robot humanoid, të pajisur me inteligjencën artificiale, ka në klinikë një fuqi efektive analgjezike dhe anksiolitike te fëmijët që i nënshtrohen vaksinimit.

Kjo metodë e eksperimentuar në qendrën shëndetësore italianë ”Tacito”, në Terni, u krye nga Marwa Larafa, e sapodiplomuar për infermieri në Universitetin e Perugias.

Studimi gjeti se përdorimi i robotit “lejoi fëmijët që të mos përqendroheshin në injektimin e vaksinës”.

Grupi në të cilin ky instrument u eksperimentua perceptonte më pak dhimbjen dhe ankthin sesa ata që nuk u ishte provokuar ndonjë lloj shpërqendrimi.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button