Ndonjëherë, pjatat e mesit janë më të vështirat; jo për t’u përgatitur por për të gjetur se çfarë duhet të bësh! Më të thjeshtë se kjo antipastë nuk gjeni dot! Në të njëjtën kohë është e shijshme dhe e shëndetshme!
Përbërësit për një pjatancë mesatare:
2 panxhar
2 mocarela
1 karotë
Majdanoz të freskët
Kripë, piper
Vaj ulliri
Limon
Përgatitja:
Zieni panxharin por jo deri sa të zbutet shumë dhe priteni në feta të holla. Marinojeni me kripë, piper, vaj ulliri dhe një thelb hudhër të cilën më pas duhet ta hiqni. Filloni shtimin e pjatës. Vendosni së pari fetat e panxharit dhe sipër tyre një fetë djathi mocarel e një fetë të hollë karotë. Rregulloni shijen me erëza dhe shtoni sipër pak vaj ulliri të përzier me limon, kripë e piper.