Festa e Halloween po afron dhe për të gjithë ata që e festojnë duhet të përgatiten.
Halloween i ka rrënjët në Evropë, ku kisha ua mori Keltëve këtë zakon gjatë përhapjes së krishtërimit. At Gjergji i IV në vitin 837 e quajti 1 nëntorin “Ditën e Shpirtrave”.
Shenja dalluese e Halloween është kungulli, që e ka prejardhjen në SHBA.
Por ama arsyeja e përdorimit të kungullit me vrima me pamje të jashtme të frikshme dhe njëkohësisht të bukur rrjedh gjithashtu nga koha e Keltëve.
Sipas legjendës, një person me emrin Jack O’Lanten duhej të shkonte në ferr pas vdekjes së tij.
Por Djalli e ktheu mbrapsht duke i dhëne një copë qymyri që digjej. Jack-u e vendosi qymyrin në një rrepë të madhe dhe u nis drejt drejt një udhëtimi të pafundëm ku rrepa u dogj në disa pjesë.
Më pas njerëzit besonin se rrepa me qymyrin u shtinte tmerrin shpirtrave të këqinj, por amerikanët përdoren kungullin në vend të rrepës, duke mbetur shenja dalluese e Halloëeen.
Më poshtë do të frymëzoheni me disa gatime në pamje të frikshme, por shumë të shijshme, që mund t’i përdorni për këtë festë pagane.