Categories Kuzhina

Kifle të mbushura me djathë

Perberesit :

2 gota qumesht

1 gote uje te ngrohte

1 filxhan vaj

2 veze

2 luge caji sheqer

1 luge gjelle kripe

1 luge maja

miell sipas nevojes

susam

djathe te bardhe

1 te verdhe veze

Pergatitja : Ne nje ene te gjere hedhim miell. I bejme nje grope ne mes. Hedhim aty kripen, majane dhe vezet. Leshojme edhe qumeshtin e ujin. I perziejme me dore. Shtojme miell nese masa nuk trashet. Do te formohet brume sikur i petave te byrekut. Keshtu e lyejme me vaj dhe e leme te vije. Kur te fryhet brumi e hapim me petanik. Nuk duhet ta bejme me te trashe se 2 cm. Pastaj e mbushim me djathe. Hedhim edhe pak fara susami neper te. Keshtu e mbeshtjellim brumin ne forme roleje. E presim ne rrathe. Lyejme nje tepsi me vaj dhe radhisim rrathet e brumit. Siper iu leshojme pak Susam dhe i lyejme me te berdhen e vezes.I pjekim ne 200 grade per 30 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME