Categories Kuzhina

Ballakume Elbasani nga zonja Vjollca

Ballakume Elbasani, Përbërësit:

250 gr gjalp ( I tretur)

250 gr sheqer

4 vezë ( të freskëta)

1 lëvozhg finjë ose 1 lugë gjelle qumësht

500 gr miell misri

Përgatitja: Ngrohim furrën në temperaturën 170 gradë Celsius. Në një enë bakri ose qelqi vendosim gjalpin e tretur ( gjalpi duhet të jetë I stazhonuar). Shtojmë sheqerin duhet të jetë sa më I imët) dhe e përziejmë mundësisht në të njëjtin drejtim ) pa ndërprerje deri sa sheqeri të shkrijë. Shtojmë vezët njëra pas tjetrës me një interval 5 minuta nga njëra tjetra kur shohim që veza është asimiluar mirë me sheqerin me gjalp. Pasi përfundojmë vezët shtojmë 1 lugë gjelle finjë në mungesë të saj qumësht të vakët ( temperaturë ambienti) vazhdojmë përzierjen dhe në fund shtojmë duar duar miellin e misrit duke përzjerë pandërprerje deri sa na formohet një brumë I mirë. Në një tepsi shtojmë letër pjekje dhe lugë lugë vendosim larg njëra tjetrës brumin e ballakumeve ( nuk I japim formë( dhe I pjekim në furrën e parangrohur në temperaturë 170 gradë Celsius për 25 minuta).

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME