Një recetë e lehtë dhe e shijshme!
Perberesit:
4 filxhan caji miell,
2 filxhan caji sheqer,
3 veze,
2 luge gjelle kakao,
1 pecive,
1 filxhan kafeje vaj,
2 filxhane caji uje.
Per mbushje:
Puding vanilje,
sheqer pluhur.
Per dekorim:
pak gjalpe,
200 gr çokollate.
Pergatitja:
Ne nje ene perziejm vezet me sheqerin me pas hedhim vajin dhe ujin dhe ne te shtojme miellin te perzier me kakaon dhe peciven (duhen te perzihen mire qe te mos mbeten kokrriza kakao). E hedhim ne tepsi dhe e pjekim ne furre te nxehte me 180 °C per 30 minuta, gjithmone duke e provuar me thike pjekjen e saj.
Nderkohe derisa te pjeket torta bejm pregatitjen e kremit te vaniljes sipas udhzimeve qe shkruan ne pako dhe e leni menjan pastaj merrni torten qe duhet te jete e ftohur dhe siper ia hedhim te gjithe kremin e vaniljes dhe e rrafshojme mire dhe e fusim ne frigorifer qe te ftohet per 30 min. Dekorimin e tortes e bejme me çokollate te shkrire ne avull dhe me pak gjalpe. Ju beft mire!