Categories Kuzhina

Fileto gici e mbushur me patate furre nga zonja Albana

Fileto gici me patate

Përbërësit:

  • 1 kg patate
  • 2 kg fileto gici
  • 200 gr djathë të butë
  • 1 karrotë
  • 1 spec
  • 1 lgj mustardë
  • 1 lgj mjaltë
  • 2 lgj vaj ulliri
  • Lëngu i 1 limoni
  • Lëngu i 1 portokalli
  • Lëngu i 5 mandarinave
  • Piper i zi, piper i kuq
  • Kripë, rigon

Përgatitja:

Fillimisht filetojmë biftekun e gicit, e hapim e marinojmë me mustardë, kripë dhe piper. Presim djathin kaçkavall në feta, karrotat në rondele dhe specat në shirita. Vendosim mbi fileton e gicit karrotat, specin dhe djathin dhe e mbështjellim në role dhe e lidhim me spango kuzhine. Patatet i qërojmë, i presim në kubikë mesatare dhe i vendosim në një tas. Përziejmë lëngun e agrumeve me vaj ulliri, kripë, piper, rigon dhe pak mjaltë dhe e hedhim mbi patate duke i marinuar mirë. Vendosim në qendër të tavës fileton e mbushur dhe e vendosim tavën të piqet në furrë të nxehtë në 200 gradë Celsius për 1 orë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME