Një pjatë e pasur si kjo, të cilën mund ta përgatisni paraprakisht dhe ta servirni lehtë me një ngrohje të vogël ditën tjetër, gjë që do ju ndihmonte shumë në ditët e sotme ku intensiteti i punëve është gjithnjë e në rritje.
Përbërësit e nevojshëm:
1 kg mish të grirë
1 filxhan thermi buke
1/4 filxhan qepë të copëtuar imët
1/4 filxhan majdanoz të copëtuar
2 thelpinj hudhër, të copëtuar
2 vezë, të përziera
kripë dhe piper
1/4 filxhan gjalpi
1/4 gota miell
1 gotë salcë kosi
erëza për shije sipas shijes suaj
Mënyra e përgatitjes:
Furrën e ngrohni paraprakisht në 220 gradë celsiuz. Në një enë qelqi me madhësi të mesme,bëni bashkë mishin, thërrmitë e bukës, qepën, majdanozin, hudhrën, vezët, kripën dhe piperin dhe përzieni derisa gjithçka të homogjenizohet. Bëni në formë të rrumbullakët në madhësi më të madhe se kokrra e arrës dhe piqni për rreth 15 minuta, derisa të marrin një ngjyrë kafe.
Në një tigan tjetër, shkrini gjalpin derisa të filloj të lëshoj aromë, pastaj shtoni miellin, përzieni mirë dhe fërgoni gjithçka së bashku për rreth 1 minutë, derisa të merret një përzierje e qetë. Shtoni lëngun e mbetur nga pjekja e topave të mishit dhe përzieni derisa salca të trashet. Shtoni erëzat, salcën e thartë dhe përzieni mirë, pastaj lëreni të ziejë për 5 minuta.
Më pas hidhni qoftet në tigan dhe përzieni mirë deri sa t’i mbuloni me salcën. Shtoni një sasi të vogël majdanozi mbi to dhe shërbejeni. Ju gjithashtu mund të shërbeni oriz të gatuar me ta ose të bëni një sallatë sipas dëshirës tuaj. Shkon në mënyrë të përkryer me një gotë verë.