Categories Kuzhina

Recetë: Si të përgatisni lazanja

Lazanja është një ushqim me origjinë italiane që është përvetsuar me mjeshtëri nga amvisat shqiptare. Lazanja është një ushqim me origjinë italiane që është përvetsuar me mjeshtëri nga amvisat shqiptare. E ngrohtë, e sapo dalë nga furra, e plotë dhe e mrekullueshme në shijen që ofron, lazanja është receta që ka fituar zemrën e kujto në botë.

Makaronat, mishi, djathi dhe salca e domates tek lazanja përmbajnë vitamina të kompleksit B dhe ushqyes që i vijnë në ndihmë metabolizmit. Mishi i viçit nëse përdorni të tillë është një burim hekuri që përmirëson qarkullimin e gjakut. Më poshtë do të gjeni një recetë klasike të lazanjës që mund t’a gatuani lehtë në shtëpi.

Përbërësit e Lazanjës:

12 peta lazanje

Gjysmë kilogramë mish të grirë

2 thelpinj hudhre të grirë

Gjysëm luge çaji me hudhër pluhur

1 lugë çaji me rigon të thatë

Kripë dhe piper

450 gramë gjizë

2 vezë

Gjysëm filxhani me djathë parmixhano të grirë

1 kavanoz e gjyzëm me salcë domateje me borzilok

2 filxhanë me djathtë mocarela

Vaj ulliri

Përgatitja: Ndizeni furrën në një temperaturë prej 175 gradë. Ndërkohë, në një tenxhere me ujë hidhni ujë me pak kripë dhe lëreni të marr një valë. Shtoni petat e lazanjës dhe ziejini deri sa të zbuten për 10 minuta.

Kullojini dhe lërini mënjanë Mishin skuqeni në një tigan bashkë me hudhrën, hudhrën pluhur, rigonin, kripën, piperin e zi. Skuqeni për 10 minuta deri sa të marrë ngjyrën karakteristike. Në një enë tjetër përzieni gjizën, vezët dhe djathin parmixhan. Vendosini petat e lazanjës në një tepsi dhe lyejini me salcën e domates. Më pas shtroni mishin. Shtresa e rradhës është masa e djathit. Përsëritini këto hapa deri sa tepsia të mbushet plot. Në shtresën e fundit, lyejeni petën me salcë dhe spërkateni me copat e vogla të mocarelës. Mbulojeni tepsinë me letër alumini.

Futeni tepsinë në furrë dhe piqeni për 30 minuta deri sa djathi të ketë shkrirë dhe të ketë formuar bulëza. Hiqeni letrën e aluminit dhe lëreni zbuluar për 10 minuta të tjera deri sa djathi të marrë një ngjyrë kafe. Hiqeni tepsinë nga zjarri dhe lëreni lazanjën të ftohet për 10 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME