Është jashtëzakonisht dekorative, gjë që e bën ëmbëlsirën perfekt për festa dhe tryeza festive.
Përbërësit: – 2 banane, – 100 g biskota të “zakonshme”, – 1 lugë kakao,
– 120g banane të qëruara, – 200 g krem djathi, – 1 lugë mjaltë, – 5 mandarina (të madhësisë së njëjtë).
Përgatitja: Bananet e qëruara pritni dhe shtrydhni me dorë. Grini biskotën në trashë, më pas shtoni kakaon dhe përzieni. Shtoni bananet e grira dhe përzieni gjithçka mirë për të marrë një përzierje kompakte dhe të fortë si brumë. Shtoni mjaltin në krem djathin dhe rrihni me mikser. Masën e biskotave e vendoseni në letër, më pas tëhollojeni me okllai në një trashësi gjysmë centimetri dhe e krijoni në formë katrori.
Mbushni me përzierje djathi dhe mjalti, dhe përgjatë njërit skaj, renditni vertikalisht mandarinat e qëruara, pranë njëra-tjetrës. Rrotulloni me kujdes me ndihmën e një letre. Nëse është e nevojshme, hiqni mbushjen e tepërt nga skaji i bazës së biskotave, në mënyrë që të bëhet një rolatë më e mirë. Mbështilleni fort me letër dhe vendoseni në frigorifer për një ose dy orë që të forcohet mirë. Hiqni letrën, më pas prisni rolatën në rrathë më të trashë.