Categories Kuzhina

Si të bëni makarona perfekte “puttanesca”

Puttanesca , një nga pjatat më të famshme italiane që e ka origjinën nga Italia Jugore. Ajo çfarë e veçon është një salcë e përbërë me kaperi, domate, hudhra, ullinj, majdanoz dhe sardele. Sekreti, sipas kuzhinierëve italianë , janë sardelet që kanë një shije perfekte me hudhrën. Ata nuk përdorin salcë domate ose domate klasike të mëdha, por pomodorini ose domate qershi.

Përbërësit

-100 gr ullinj pa fara

-50 gr kaperi

-rreth 10 domate qershi

-4 lugë vaj ulliri

-Pluhur spec djegës

-Kripë

-Majdanoz

Përgatitja

-Qëroni domatet dhe pritini në copa. Ullinjve hiquni bërthamat dhe copëtoni ¾ e sasisë së tyre.

-Në një tigan, nxehni vajin dhe skuqni hudhrën, specin djegës. Hudhrën hiqeni nga tigani kur të fillojë të zverdhet.

-Shtoni sardelet, më pas ullinjtë dhe domatet. Hidhni kripë e piper sipas shijes. Përzieni gjithçka derisa të formohet një salce.

-Zieni makaronat, hidhini më pas në një pjatë  të madhe dhe shtojeni sipër salcën.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME