Lajme

E ardhmja e “Ndrangheta’s” dhe roli i shqiptarëve: S’janë konkurrentë por partnerë

Autoritetet italiane kundër narkotikëve besojnë  se ‘Ndrangheta mbetet një nga organizatat kriminale më të fuqishme dhe më të rrezikshme në botë, pavarësisht kapjes së figurave si Assisi dhe Morabito.

Megjithatë, klanet përballen me konkurrencë në rritje nga rrjetet e tjera evropiane të dedikuara për trafikun e kokainës.

Aktorë të tjerë, veçanërisht rrjetet shqiptare, mësuan nga modeli ‘Ndrangheta’ dhe tani veprojnë pranë burimit , duke marrë kokainën nga lidhje më afër burimit të prodhimit nëpërmjet ndërmjetësve të pavarur.

“Shqiptarët erdhën thjesht për të marrë ngarkesat nga A në B. Por ata u bënë ekspertë në logjistikën evropiane dhe ato rrjete logjistike tani janë kryesisht në duart e grupeve kriminale shqiptare,” tha Sergio Nazzaro për InSight Crime.

Edhe klanet ‘Ndrangheta’ janë përshtatur dhe shpesh bashkëpunojnë me rrjetet shqiptare.

“Shqiptarët nuk janë konkurrentë, janë partnerë”, tha Sergio Nazzaro për InSight Crime.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close