Lajme

Frrok Çupi “shastis” dynjanë: Ç’lidhje ka presidenti me qytetarët, zgjedhjet dhe votat?

Frrok Çupi sapo ka shpjeguar në televizionin Top Channel, se si e kupton ai rolin e Presidentit të Republikës në vendit tonë. Sipas zotit Frrok, Presidenti nuk ka asnjë lidhje me zgjedhjet, me votat, me qytetarët, nuk është as garant i Kushtetutës, por vetëm duhet të qëndrojë mbi palët. Sipas zotit Frrok, ndërkombëtarët, pra zonja Yuri Kim dhe të tjerët, kanë më shumë rol sa i përket zgjedhjeve dhe punëve të Shqipërisë, se sa presidenti i Republikës…(?)

Presidenti nuk ka lidhje me votën, nuk ka lidhje me qytetarët, sepse nuk është person i zgjedhur. Nuk është garantues i Kushtetutës. Ai është një njeri që rri jashtë palëve, kaq ka për detyrë dhe vëzhgon të mos shkelet Kushtetuta. E drejta e votës nuk është domain i Presidentit, është i parlamentit dhe qeverisë, që janë votuar nga populli. Ne jemi shoqëri e dobët demokratikisht, janë edhe fokus dhe domain i institucioneve ndërkombëtare.

Pjesët e tjera, ne kemi parasysh, nervozimin e shkakton elementi i drejtësisë së re. Viktimat e para janë këta. Ka ardhur koha të mblidhet thesi, të korrat e krimit. Populli nuk duron më. Aleatët nuk e durojnë një popull të shtypur“. deklaroi Çupi.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: