Lajme

Investigimi i policisë italiane, shqiptari kreu i një grupi kriminal

Arrestohet trafikanti më i madh i drogës në Viterbesë, Itali, i cili kishte trafikuar sasi të konsiderueshme heroine dhe kokaine falë kontakteve me krimin e organizuar shqiptar.

Dje në mëngjes policia ka prangosur Ismail Rebeshin, 35-vjeçarin shqiptar, i cili ka jetuar për vite në Viterbo. Sipas karabinierëve të Karbonisë dhe DDA të Cagliarit ai ishte njeriu i cili, falë kontakteve me krimin, bleu drogë në shoqatën e Sardenjës. Ai ishte një ‘koleksionist’ i vërtetë që mbante kilogramë kokaine dhe heroine në Sardenjë dhe pastaj e shpërndante atë në të gjithë tregun italian. Ngarkesa e fundit e heroinës e kapur, porositur nga 35-vjeçari, erdhi nga Siria, ku Rebeshi kishte arritur ta siguronte në sajë të kontakteve me krimin shqiptar.

‘Ne po përballemi – tha komandanti Lucia Dilio – me pikën më të rëndësishme të referimit të drogës në Viterbo, falë lidhjeve të krimit italiane dhe shqiptar, të furnizuar nga grupi Sardenjës me kokainë dhe heroinë, siç demonstrohet nga arrestimi i dy korrierëve në Olbia, të cilëve u konfiskuan 1.5 kg heroinë ‘.

Image

Investigimi

Kjo bandë u shpërbë nga policia e Carbonia, në sajë të operacionit ‘Ichnos’. Ata kishin një organizimi dhe një partneritet, i cili për vite të tëra ka vepruar në mes Sardenjës, Lazios dhe Lombardias. Në krye ishin Sandro Arzu dhe Alessandro Ghisu, bosët që koordinonin operacionet e shitjes. Bashkëpunëtorët kryesorë ishin dy trafikantët: Ismail Rebeshi dhe Vincenzo Polito (nga Roma), të arrestuar në të njëjtin operacion). Me dy trafikantët e lidhur me organizata e Sardenjës bosi i krimi mundi të kryejë aktivitet të dendur edhe pse nga viti 2017 deri më tani policia ka konfiskuar sasi të konsiderueshme të lëndëve narkotike.

‘Rebeshi – vazhdoi kapiteni Dili – ishte lidhja e qëndrueshme midis organizatave kriminale të përfshira në trafikun e drogës që veprojnë si në Itali dhe jashtë saj’.

Rebeshi, tani i burgosur në Mammagialla, ishte arrestuar edhe në vitin 2008 nga DDA e Romës për trafik ndërkombëtar të drogës. Pas lirimit nga burgu, ai rifilloi aktivitetin.

Ai akuzohet për furnizimin e grupit sardenjas nga nëntori 2017 deri në shkurt 2018, me 1.5 kg heroinë dhe 6 kg kokainë.

Armët

Sipas hetuesve, grupi i Sardenjës i kryesuar nga Arzu Sandro dhe Alessandro Ghisu, pavarësisht sekuestrimin e sasive të konsiderueshme të kokainës dhe heroinës, ka operuar edhe gjatë hetimit dhe nuk e kanë pushuar aktivitetin e tyre të paligjshëm. Ata kanë vazhduar rrjedhën e vazhdueshme të heroinë-kokainës në mes të kontinentit dhe Sardenjës, duke vepruar si ndërlidhës ndërmjet organizatave të qëndrueshme kriminale të përfshira në trafikimin e drogës dhe që veprojnë në pjesë të ndryshme të Italisë (Lazio dhe Lombardia) dhe jashtë vendit (me subjektet me origjinë shqiptare).

Image

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close