Lajme

Së shpejti, linjë e re hekurudhore 140 kilometër që do të lidhë Greqi – Shqipëri

Krijimi i një linje të re hekurudhore me një gjatësi totale prej rreth 130 km është në proces dhe do të lidhë Greqinë me Shqipërinë.

Gazeta Zyrtare e Bashkimit Evropian publikoi Deklaratën e Procedurës së Hapur për Kontratën e Shërbimit për zbatimin e vlerësimit dhe përzgjedhjes së investimeve në kuadër të projektit të titulluar “Iniciativa për përmirësimin e transportit ndërkufitar përmes lidhjes hekurudhore midis Krystalopigi dhe Pogradec” me shkurtesën ‘Hekurudha CB’.

ERGOSE synon të caktojë shërbimet dhe studimet e nevojshme për ndërtimin e lidhjes hekurudhore që mungon midis Greqisë dhe Shqipërisë, përmes zonës më të gjerë të Krystalopigi / Ieropigi, të cilat do të zbatohen përmes bashkëpunimit ndërkufitar.

Ky veprim është pjesë e projektit “CB RAILËAY” i cili synon të zhvillojë një plan të përbashkët strategjik investimi për lidhjen e Greqisë dhe Shqipërisë, përmes një linje të re hekurudhore në perëndim nga Krystalopigi (ose Ieropigi) në Pogradec dhe juglindje deri në Aeroportin K, me një gjatësia totale prej rreth 130 km.

Presidenti dhe CEO i ERGOSE Christos Vinis vuri në dukje: “Projekti ka të bëjë me ndërlidhjen e Greqisë me Ballkanin dhe Evropën hekurudhore . Ky është një hap tjetër, vendimtar drejt arritjes së qëllimit kombëtar për ta kthyer Greqinë në një “qendër” rajonale për sektorin e logjistikës dhe transportit në rajonin e gjerë “.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: