Lajme

Takim me ministren e Kulturës Mirela Kumbaro dhe komitetin e turizmit

Takimi me ministren e Kulturës Mirela Kumbaro dhe komitetin e turizmit ku u adresuan disa prej problematikave të operatorëve turistik lokal dhe u përcaktuan prioritetet.

Lista e kërkesave të drejtuara në ministri:

  1. Reabilitimi i aksit Vlore- Orikum( rikthimi në gjendjen e mëparshme).

2.Vënia në funksion e impiantit të ujravë të zeza dhe të ujit të pijshëm.

3.Koordinimi mes Bashkisë dhe Agjensisë së Bregdetit për menaxhimin dhe shpërndarjen e plazheve dhe rishikimin e ligjit për vrojtuesve të plazhit.

4.Zgjidhja e çështjeve të transportit publik, zgjerimi i shërbimit në zonën të tjera dhe shtyrja e orarit të shërbimit në sezon deri në orën 24.00

5.Kërkesë për forcimin e kontrolleve për sektorin e dhomave që jepen me qera të paliçensuara si mjeteve të paliçensuara të transportit detar.

  1. Përshtatja e plazhit të vjetër si zonë plazhimi, sistemimi i kanalit të ujrave të zeza si dhe ndalimi i Qarkullimit të automjeteve në rere në anë të detit, të të gjitha llojeve dhe tonazheve ( plazhi vjetër kryesisht)

7.Kërkesë për trasparencë në përcaktimin e afateve për investimin e sheshit të Skelës dhe përcaktimin e vendqëndrimit të autobusëve.

  1. Zgjidhja e furnizimit me energji elektrike në zonën Radhimë -Orikum.

9.Ndalimin e punimeve gjatë sezonit turistik në sheshin e Flamurit .

  1. Reduktimin e prezencës policore në Lungomare, para dyerve të lokaleve, në sezon pasi krijon impakt negativ te turistët e huaj.

Kërkesa në planin afatgjatë:

1.Menaxhimi dhe sistemimi i mbetjeve urbane ne zonat e plazheve.

2.Krijimi i hapesirave urbane (qofte edhe me pagese) per parking gjate gjithe sezonit veror por edhe atij dimeror.

3.Menazhimi i trafikut duke ridizenjuar zonat me trafik te renduar si dhe paisja me sinjalistike te shtuar.

4.Rishikimin e Planin Urbanistik të Radhimës dhe rrugor.

Përfshirjen e fshatit Radhime ne zonat me perparesi turistike duke shfrytezuar ndertimet aktuale, reabilitimin e tyre ne funksion te turizmit rural.

  1. Perfshirjen e te gjithe operatoreve në projekte zhvillimor afatgjatë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close